Ο διοικητής της Επιχειρησιακής Δύναμης της Ijdabiya, που είναι παρακλάδι του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Fawzi Al-Mansouri, αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικές του μονάδες συνεχίζουν να προετοιμάζουν τις αμυντικές τους γραμμές στη Βόρεια Λιβύη, στις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα, εν αναμονή εντολών της Γενικής Διοίκησης του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Αλ-Μανσούρι είπε ότι «οι δυνάμεις του Στρατού της Λιβύης είναι πλήρως προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε επίθεση από τις δυνάμεις της ομάδας Al-Wefaq, που υποστηρίζονται από μισθοφόρους και Τούρκους».

Ο διοικητής της επιχειρησιακής δύναμης της Ijdabiya δήλωσε: «Η πρώτη απάντηση στις δυνάμεις του Al-Wefaq προηγήθηκε στις 6 Ιουνίου, ενώ προσπαθούσε να ξεκινήσει εχθρική επίθεση στις δυνάμεις του στρατού της Λιβύης και οι εχθρικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ζωές και εξοπλισμό».

Ο Αλ-Μανσούρι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του LNA παρακολουθούν τις κινήσεις των δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση και μισθοφόρους, κοντά στις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα, στη Βόρεια Λιβύη, τονίζοντας ότι αυτές οι κινήσεις παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο.

Τόνισε ότι «τόσο η αεροπορική βάση Αλ Τζούφρα όσο και η πόλη σύρτη θεωρούνται η πρώτη γραμμή άμυνας για τις πετρελαιοπηγές, οι οποίες είναι ο πρωταρχικός στόχος για τον Ερντογάν».

Ο Αλ Μανσούρι είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι «η Τουρκία πρόκειται να εκμεταλλευτεί τις βάσεις και τους τρομοκράτες στη Λιβύη ως αφετηρία για τις φιλοδοξίες της στην περιοχή, αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική».

Πηγή: almasdarnews

Πηγή: europost.gr