Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, εν μέσω θυέλλης κορωνοϊού, και η επιστημονική κοινότητα κάνει συνεχείς εκκλήσεις στους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είναι ραγδαία, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας (06.09.2021).

Σύμφωνα με στοιχεία από τις ΗΠΑ, οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν με Covid-19, σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Στη χώρα μας, μόνο μέσα στον Αύγουστο, επιβεβαιώθηκαν 20.000 κρούσματα στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

Όπως τόνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων γίνεται για τρεις λόγους και αυτοί είναι: Η προστασία των ίδιων των παιδιών, η προστασία της κοινότητας όσον αφορά στη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά και για να περιοριστούν οι πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

«Καθοριστικό ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων παίζουν οι ίδιοι γονείς τους, οι παιδίατροι, ο οικογενειακός γιατρός αλλά και οι έφηβοι που φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν οι ίδιοι την επιθυμία τους για να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η πορεία των εμβολιασμών στις νεαρές ηλικίες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:

Για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24, το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15 -17, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 20% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 23,1%. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 74.000 παιδιά.

Στην ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr