Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος έγγραφο με την ένορκη εξέταση άγνωστου μάρτυρα, από τον Οκτώβριο του 2015, περνάει στην… ‘αντεπίθεση’ και κάνει λόγο για εμπλοκή του ονόματος του Αντώνη Σαμαρά σε δικογραφία για μίζα.

«Έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή, δείχνει μίζα στον Σταύρο Παπασταύρου και αναφέρεται και το όνομα Σαμαρά» τονίζουν, χαρακτηριστικά, κομματικές πηγές από την πλατεία Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να υποβληθεί ερώτημα προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για το ποια ακριβώς είναι η συγκεκριμένη υπόθεση, σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται και ποιοι εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατομμυρίων σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή» σχολιάζουν, παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του βουλευτή Νίκου Παππά για την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

«Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν, παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται στα «μαχαίρια» μετά τις αποκαλύψεις του κ. Μιώνη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο κ. Παππάς τού εκμυστηρεύτηκε ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» από τη δικαιοσύνη, υπαινισσόμενος τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Παππάς, πάντως, έκανε λόγο για «γελοίο αντιπερισπασμό», «πλαστογράφηση της πραγματικότητας» και «κατασκευασμένες συνομιλίες».

Πηγή: europost.gr