Το γεγονός ότι από την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 25-29 και με τα τρία εμβόλια, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, με βάση τις παραδόσεις που αναμένονται, θα ανοίξουν ραντεβού για εμβολιασμό των 25-29 με τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson. Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι την ώρα της ενημέρωσης, είχαν γίνει περίπου 80.000 εμβολιασμοί, ενώ, μέχρι το τέλος της ημέρας, αναμενόταν να ξεπεράσουν τους 105.000. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως καταφέραμε να σπάσουμε το «φράγμα» των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά, ενώ, όσον αφορά στα προνόμια των εμβολιασμένων, σχολίασε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και πρόκειται να ενταθεί, αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων. Όπως ανέφερε, είναι ήδη προνόμιο για τους εμβολιασμένους η ευκολία στα ταξίδια με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Τέλος, για την επίτευξη της ανοσίας είπε ότι εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως σε κάθε περίπτωση «ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι».

Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr