Νέα επεισόδια σημειώθηκαν απόψε μέσα στην τουρκική Βουλή. Το σκηνικό πυροδότησε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών «υπουργό των εγκληματιών», ενδεικτικό της δεινής κατάστασης της οικονομίας και της πόλωσης, με τη δημοτικότητα του Ερντογάν να έχει πάρει την κατηφόρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άγριος καβγάς ξέσπασε όταν ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ερκάν Αϊντίν έδειξε φωτογραφία του Υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο Τούρκου φυγόδικου επιχειρηματία.

Οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης εξόργισαν τον Τούρκο Υπουργό, που δήλωσε: «Εμείς είμαστε το κράτος και ως κράτος κυνηγάμε τους εγκληματίες. Συκοφαντείτε αυτό το κράτος. Σας υπόσχομαι ως ένα τέκνο αυτού το έθνους, σας ορκίζομαι και μα τον Θεό, δε θα επιτρέψω σε κανέναν να συκοφαντεί αυτό το κράτος».

Με τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκούρ Οζέλ να του απαντά: «Μιλάμε για μια σχιζοφρενική κατάσταση. Εδώ έχουμε μια κλινική περίπτωση».

Στο μεταξύ, αγανακτισμένοι ψηφοφόροι του Προέδρου Ερντογάν ζητούν την παραίτησή του λόγω της ακρίβειας που πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Δεν είναι τυχαίο, ότι και η τελευταία δημοσκόπηση φέρνει το κυβερνών κόμμα της μητέρας πατρίδας στη δεύτερη θέση πίσω από το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα.

Πηγή: europost.gr