Όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, ορισμένοι από τους ανήλικους πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πράγματα και να προκαλούν φασαρία, ενώ έξω από τον χώρο βρίσκονταν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μην εκτραχυνθεί και το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Βίντεο από τα επεισόδια στα Καμένα Βούρλα:

Οργή Μηταράκη εναντίον των κατοίκων
Ο κ. Μηταράκης εξήγησε μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV, «υπήρχαν περίπου 750 παιδιά τα οποία βρισκόντουσαν στα νησιά του Αιγαίου. Μετά τ η φωτιά στη Μόρια τα 406 έφυγαν την ίδια μέρα και πήγαν σε ξενοδοχεία της Βορείου Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 350 από τα οποία έχουν φύγει ήδη τα 250, βρίσκονται σε ξενοδοχεία». Όπως εξήγησε ο κ. Μηταράκης τα παιδιά θα μείνουν για λίγες εβδομάδες μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να πάνε σε χώρες της ΕΕ. Εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθείται είπε ότι πρέπει να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, να βγάλουν τα έγγραφα που απαιτούνται, και να περάσουν από συνέντευξη από τις χώρες που τα δεχθούν.

Αναφερόμενος στα Καμένα Βούρλα ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν ενημέρωσε λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών που όπως είπε ανέρχονται σε 39. «Αν θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ για αυτό» είπε ο κ. Μηταράκης κι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν οι κάτοικοι κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες » είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης.

Στην εκπομπή του OPEN TV παρενέβη μετά τον Νότη Μηταράκη κι ο δήμαρχος της περιοχής της Φθιώτιδας, Γιάννης Συκιώτης, εμμένοντας στην απόφασή του για μπλόκο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανήλικα προσφυγόπουλα λέγοντας ότι χθες οι μετανάστες «απρόκλητα» έσπαγαν ξύλα και τα πέταγαν στους κατοίκους, ενώ ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι θα κλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό να συγκεντρώνονται οι κάτοικοι έξω από το σημείο που κοιμούνται τα παιδιά.

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τα ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr