Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναβάλλεται η αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, λόγω της σημερινής επιδημιολογικής εικόνας και κυρίως της σημαντικής αύξησης των διασωληνωμένων. Έτσι, κρίθηκε αναγκαίο να αξιολογηθούν περαιτέρω τα δεδομένα και την Παρασκευή (19/3) να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τη «χρυσή τομή» για την μερική επιστροφή στην κανονικότητα, με βάση πάντα την επιδημιολογική εικόνα. Η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά και με πολύ μεγάλη προσοχή, ωστόσο, στην κυβέρνηση θεωρούν, ότι πρέπει να υπάρχει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης διότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία από τα συνεχή lockdown.

Έτσι, στους σχεδιασμούς συμπεριλαμβάνονται, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ για τα Σαββατοκύριακα, αντί για τις 19:00 που είναι τώρα και επίσης να επιτραπεί η χρήση του κωδικού «6» με αυτοκίνητο, για να πάει κάποιος να αθληθεί θα να κάνει βόλτα σε υπαίθριους χώρους.

Αυτό που επιδιώκεται είναι να περιοριστεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού και γι’ αυτό κρίνεται σκόπιμο να επιτραπεί η βόλτα σε πάρκα και σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, τίποτα ακόμα δεν έχει «κλειδώσει». Το μόνο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με click away ή click in shop.

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα της οικονομίας, ωστόσο, όπως τονίζουν ίδιοι κύκλοι όλες οι αποφάσεις θα είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σημειώνεται τέλος, ότι τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί και το αποτύπωμα των υπερσυγκεντρώσεων του προηγούμενου διαστήματος στην εξέλιξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό που υποκινούσε της συγκεντρώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr