Ανατροπή στην υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος επτά Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη, τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση αναβάθμισε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που αρχικά είχε αποδοθεί στον υπό καθαίρεση ιερέα που έκανε την επίθεση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο υπο καθαίρεση ιεράς έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας (δείτε εδώ τι είχε πει προχθες για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου).

Στην απόφαση της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, βάρυναν τόσο οι καταθέσεις των Μητροπολιτών όσο και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για την επίθεση ήταν βιτριόλι.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο δράστης
Η εξέλιξη αυτή έφερε και πάλι στο γραφείο της ανακρίτριας τον, ήδη, προφυλακισμένο κατηγορούμενο. Ο 37χρονος αφού ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί συμπληρωματικά την ερχόμενη Τρίτη.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει», ανέφερε σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Εξέφρασε την άποψη ότι η κατηγορία θα καταπέσει ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου «το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στην απολογία του ο 37χρονος κατηγορούμενος είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr