Με τόνο ιδιαίτερα δραματικό, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, κάνοντας λόγο για μεγάλη και ξαφνική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως στα τέλη Σεπτέμβρη θα έχουμε 60 νεκρούς καθημερινά και τουλάχιστον 7.000 με 8.000 κρούσματα κορωνοϊού: «Ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο, έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «διαθέτουμε μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας τώρα, στο 2ο κύμα δεν τα είχαμε».

Τι είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα
Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι τόσο η μετάλλαξη Δέλτα όσο και η χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες θα φανούν έντονα σε επίπεδο κρουσμάτων από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. «Η κορύφωση θα έρθει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η πρόβλεψη είναι να καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας» τόνισε.

«Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δυο εβδομάδες, μετά στις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr