Μια ιστορία που σοκάρει ήρθε στο φως μέσα από τη μαρτυρία ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος λόγω του ακραίου bullying που δεχόταν όχι μόνο αναγκάστηκε να αλλάξει Πανεπιστήμιο, αλλά σκέφτηκε ακόμα και να κάνει κακό στον εαυτό του.

Όμως, παρότι προσπάθησε να αφήσει πίσω του τα άσχημα, αυτά τον βρήκαν και στο νέο του καταφύγιο. Προ ημερών, άγνωστοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στον τοίχο του σπιτιού του: «Όλοι σε θέλουν νεκρό»!

Πριν από δύο μήνες, ο Βασίλης Τσαρακτσίδης είχε μιλήσει δημόσια για τα όσα είχε υποστεί όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά της Εύβοιας.

Είχε πει στο Open ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, για τα μέλη της οικογένειάς του, εξυβρίσεις, ταπεινώσεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς από τους δράστες, οι οποίοι δημιούργησαν μέχρι και βίντεο με τραγούδι εναντίον του, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής ανατριχιαστικά: «Έπρεπε να είσαι νεκρός», «ο πόνος θα είναι αβάσταχτος», «θέλει να σε δείρει όλη η σχολή», «φύγε από τη χώρα», «μην πατήσεις το πόδι σου, όλοι σε θέλουν νεκρό», «θα φας ξύλο, σφαλιάρες όταν έρθεις», «μακάρι να σε φάνε ζώα», «νομίζεις ότι όλο αυτό είναι για πλάκα, αλήθεια δεν σε θέλουμε».

Ο ίδιος είχε πει τον Νοέμβριο: «Σκεφτόμουν να κάνω κακό στη ζωή μου, έκλαιγα πολλές φορές, ο ύπνος μου διαταράχθηκε, είχα έξαρση άγχους και ζήτησα βοήθεια από ειδικό για να το αντιμετωπίσω με αγωγή».

Πλέον, είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το «όλοι σε θέλουν νεκρό» που είδε γραμμένο στον τοίχο του σπιτιού του, ξύπνησε τις φρικιαστικές μνήμες αυτού του βίντεο, το οποίο πλέον είναι ιδιωτικό, αλλά ακόμη δεν «έχει κατέβει» από το διαδίκτυο.

Λέει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Βασίλης: «Να πώς ότι στην αρχή σε πολλούς μήνες ενώ είχε κατατεθεί ήδη στη Δίωξη το βίντεοκλιπ, από κάτω έγραφαν και τα ονοματεπώνυμα τους. Τώρα από την περιγραφή του βίντεο έχουν σβηστεί, παρόλο που είναι ανοιχτό, λόγω αυτού τα έσβησαν. Ήταν τα ίδια τους τα ονοματεπώνυμα και παρόλα αυτά, παρότι είχαν σχολιάσει με δικά τους προφίλ από κάτω, ακούγονται οι φωνές τους, στο ίδιο κανάλι μετά από κάποιους μήνες έφτιαξαν ένα βίντεο που φαίνονται τα πρόσωπα τους. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί και κάθομαι και σκέφτομαι ότι με τόσα στοιχεία άμα παίρνει τόσο καιρό να ταυτοποιηθούν κάποια άλλη υπόθεση, επίσης bullying, με λιγότερα στοιχεία πότε και αν θα ταυτοποιηθεί. Πώς θα ταυτοποιηθεί μια τέτοια υπόθεση, αν αυτή με τόσα αργεί; Αργεί πάρα πολύ».

Ο 23χρονος είπε ακόμα στα «Φοιτητικά Νέα» για την προηγούμενη εβδομάδα: «Ξυπνώντας βλέπω γραμμένο σε τοίχο του σπιτιού βαμμένο με κόκκινο σπρέι το “όλοι σε θέλουν νεκρό”. Είναι στίχος απ το τραγούδι των… “συμφοιτητών”».

Όπως τόνισε, κατέθεσε μήνυση αρχές Οκτωβρίου κατά γνωστού ατόμου, αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμα τίποτα.

Ποστάροντας τη φωτογραφία από τον τοίχο του σπιτιού του, ο Βασίλης έγραψε στην ανάρτησή του: «Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου. Μετά από αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο».

«Θρασύδειλες ενέργειες»
Μετά και τη νέα επίθεση κατά του φοιτητή, οι δικηγόροι του επεσήμαναν τα εξής:

«Αναπότρεπτα αυτή η κατάπτυστη ενέργεια στον τοίχο του σπιτιού του, προκαλεί υπόνοιες συσχέτισης με την εκκρεμή υπόθεση του cyber bullying, που ήδη έχει δρομολογηθεί δικαστικά και σε πολύ σύντομο διάστημα, μετά το πέρας της διενεργούμενης προκαταρκτικής, αναμένουμε την άσκηση ποινικών διώξεων. Το μήνυμα και οι λέξεις που επιλέχθηκαν ακούγονται και στο βίντεο και η επιλογή τους ήταν συνειδητή. Μένει να ερευνηθεί αν σχετίζονται οι ίδιο δράστες ως ηθικοί αυτουργοί ή τρίτα πρόσωπα. Άμεσα θα κατετεθεί από μέρους μας έγκληση κατά αγνώστων για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απειλής. Τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες δεν πτοούν στο παραμικρό, ούτε εμάς ως συνηγόρους, πολλώ δε μάλλον τον Βασίλη και την οικογένεια του, που μέχρι τώρα με αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια και σθένος διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα και αναμένουν την πολυπόθητη δικαίωση».

Πηγή: europost.gr