Όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει ο επόπτης υγείας για το γεγονός ότι προέτρεψε την 51χρονη να μη διασωληνωθεί, αλλά υποστηρίζει ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο επόπτης υγείας μιλώντας στο Mega λύνει τη σιωπή του και προκαλεί. «Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: ”σώστε με, βοηθήστε με”. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ισχυρίζεται δε ότι είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη. Πάντως οι θεράποντες γιατροί της άτυχης γυναίκας κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.

Μάλιστα φτάνει στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID-19 στο νοσοκομείο Παπανικολάου ανέφερε: «Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ”αρνούμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ”, αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της»,

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τη δράση του επόπτη υγείας, με πρωταρχικό στόχο να περιοριστεί η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου και να προστατευθεί η ζωή των πολιτών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο επόπτης υγείας είχε κάνει στο παρελθόν μηνύσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, η συνεδρίαση του οποίου δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να παραμείνει στη θέση του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ανεμβολίαστος, βγήκε σε τηλεργασία αλλά δεν τέθηκε σε αναστολή.

Πλέον ο εισαγγελέας διερευνά τι συμμετοχή είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας και πόσο συνετέλεσε με αυτά που έγραφε, στο να πεθάνει η 51χρονη ασθενής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr