Σκληρό χτύπημα δέχτηκε ο Τουρκικός Στρατός στην Συρία, όταν ομάδα Κούρδων αγωνιστών σε μία πρωτοφανή επίδειξη τόλμης και θάρρους, έστησαν ενέδρα σε τουρκική αυτοκινητοπομπή στρατιωτικών οχημάτων.

Το χτύπημα ήταν συντριπτικό, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι τραυματίστηκαν. Μέχρι αυτή τη στιγμή το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο είναι ότι την ίδια στιγμή που έγινε η επίθεση των Κούρδων, το πυροβολικό της Συρίας ισοπεδώνει κυριολεκτικά θέσεις ισλαμιστών που συνεργάζονται με τους Τούρκους, τόσο στο Ιντλίμπ, αλλά και στην επαρχία του Χαλεπίου!

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για συντονισμένη επίθεση, καθώς οι Κούρδοι αγωνιστές βλέπουν με δυσπιστία τόσο την Συριακή κυβέρνηση, όσο και την Ρωσία λόγω των σχέσεων που διατηρούν με τις ΗΠΑ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι λίγες ημέρες πριν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαίτησε να απομακρυνθούν άμεσα οι Τουρκικές δυνάμεις από την βόρεια Συρία!

Η πρόσφατη επίθεση όμως συνιστά ένα μήνυμα προς την Τουρκία, ότι είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr