Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε νοσοκομείο του Βερολίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πολιτικός νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα, με τις υποψίες πως δηλητηριάστηκε να είναι έντονες, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις.

Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στη Σιβηρία στη Μόσχα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης σε κωματώδη κατάσταση. Το Σάββατο (22/08) ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στο Βερολίνο, όπου και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι Γερμανοί γιατροί τονίζουν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένειά του οφείλεται σε δηλητηρίαση, διάγνωση όμως που οι Ρώσοι γιατροί αντικρούουν, καθώς όπως υποστήριξε η ρωσική γενική εισαγγελία: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής πράξης».

«Παρά τους έλεγχους που άρχισαν κατά την προανακριτική διαδικασία από τις 20 Αυγούστου, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι διαπράχθηκαν εκ προθέσεως εγκληματικές ενέργειες κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, που να επιτρέπουν να αξιολογηθεί το περιστατικό με βάση την ποινική νομοθεσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής γενικής εισαγγελίας Αντρέι Ιβανόφ.

Όπως πρόσθεσε, η ρωσική γενική εισαγγελία ζήτησε από τη Γερμανία τη νομική συνδρομή της στο πλαίσιο του ελέγχου που σχετίζεται με την εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αλεξέι Ναβάλνι και επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία ανταποκρίθηκε στο αίτημα και δήλωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τις ρωσικές αρχές για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr