Ένας 50χρονος Έλληνας, που έμενε μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη, έχει ομολογήσει στην Αστυνομία ότι ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε και έκρυψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Ο 50χρονος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει ότι έκρυβε τον πίνακα σε μία αποθήκη στην περιοχή της Κερατέας, ενώ όταν ανακάλυψε ότι οι Αρχές τον πλησιάζουν, τον πήρε από εκεί και τον έκρυψε επιμελώς σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής.

Ο ίδιος μάλιστα είναι και ο κλέφτης ενός ακόμα πίνακα μεγάλης αξίας, ο οποίος βρέθηκε αλλά ήταν κατεστραμμένος.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για δεμένη υπόθεση ενώ την Τρίτη (28/06) θα γίνει επίσημη παρουσίαση στην ΓΑΔΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμα ένα άτομο για την ίδια υπόθεση.

Η «κλοπή του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί, συνέβη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012, όταν ο άνδρας μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη και αφαίρεσε «χειρουργικά» -με έναν κόφτη- τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που φιλοτεχνήθηκε το 1939, με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι».

O πίνακας «Γυναικείο κεφάλι», ο οποίος εκλάπη από την Εθνική Πινακοθήκη

Στο πίσω μέρος του καμβά ο Πικάσο είχε κάνει το 1949 χειρόγραφη αφιέρωση στον ελληνικό λαό για την προσφορά του στον πόλεμο κατά του ναζισμού. Ο δημιουργός του έργου χάρισε το 1949 το «Γυναικείο Κεφάλι» στη χώρα μας για να αποτίσει φόρο τιμής τους Έλληνες πολεμιστές.

Δείτε τη φωτογραφία:

Εκείνος που πρόλαβε να δει τον δράστη, ήταν ο μοναδικός φύλακας της Πινακοθήκης, ο οποίος δε μπόρεσε μέσα στο σκοτάδι να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Λίγες ώρες πριν από τη διάρρηξη είχε σημάνει δύο φορές ο συναγερμός της Πινακοθήκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr