Την «τσάκωσαν» οι κάμερες – Γυμνό με και τον ομφάλιο λώρο εντοπίστηκε το νεκρό μωρό
Από ώρα σε ώρα αναμένεται να συλληφθεί η άπονη μητέρα που πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό έξω από τα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν «φύλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής και εντόπισαν την γυναίκα που πέταξε το μωρό της σε κάδο έξω από το νεκροταφείο. Οι αρχές την αναζητούν για να τη συλλάβουν.

Το βρέφος εντοπίστηκε με τον ομφάλιο λώρο και δεν αποκλείεται η γυναίκα να μπήκε μέσα στον χώρο του νεκροταφείου το προηγούμενο βράδυ για να γεννήσει. Υπενθυμίζεται ότι η σορός του έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και να διαλευκανθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος αρμόδιος για θέματα κοιμητηρίων ανέφερε στο GrTimes: «Το μωράκι βρέθηκε γυμνό στο σημείο που βλέπετε, με τον ομφάλιο λώρο», ενώ πρόσθεσε ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πιθανόν το μωρό να γεννήθηκε νεκρό: «Το μωρό δεν πρέπει να ήταν στην κοιλιά της μάνας πάνω από έξι μήνες» συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο υπεύθυνος ταφών και εκταφών των κοιμητηρίων, περιέγραψε: «Σοκαρίστηκα με αυτό που είδα. Αμέσως κοιτάξαμε με τις εκταφές που κάνουμε μην τυχόν έχει βγει κάτι από εμάς, αλλά δεν ήταν αυτό. Η εικόνα που είδαμε δεν είναι για να την βλέπει κόσμος».

Πηγή: europost.gr