Κατά τις διαμαρτυρίες των Αλβανών τις τελευταίες ημέρες για τη δολοφονία του 25χρονου Κλόντιαν Ράσα από πυρά αστυνομικού, οι πολίτες παρατήρησαν κάτι περίεργο στις στολές των δυνάμεων επιβολής της τάξης…

Εκτός από τις πολλές συλλήψεις, τις ταραχές και την αστυνομική βία, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν πως οι αστυνομικοί φορούν τουρκικές αστυνομικές στολές ενώ κρατούν γυάλινες ασπίδες με την τουρκική γραφή POLIS.

Εκτός από «ηθικό πλήγμα» για τους αλβανούς πολίτες, αυτό αποτελεί σκάνδαλο καθώς 27 εκατομμύρια ευρώ είχαν δεσμευθεί ύστερα από διαγωνισμό για τις νέες στολές των αστυνομικών δυνάμεων το 2016 και αντί για νέες στολές οι πολίτες είδαν τους αστυνομικούς να φορούν στολές της Τουρκίας, σημειώνει το himara.gr.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, τι απέγιναν τα 27 εκατομμύρια ευρώ που δεσμεύτηκαν για την αγορά των νέων στολών.

Στην Αλβανία υπάρχει Κανονισμός της Κρατικής Αστυνομίας που εγκρίθηκε με την απόφαση του 2015, ο οποίος απαγορεύει ρητά να χρησιμοποιούνται στολές άλλων κρατών.

«Εμείς είμαστε οι σκλάβοι…»
Εύστοχη, πάντως, ήταν η απάντηση που έδωσε διαδηλωτής σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Μας δέρνουν αστυνομικοί με τουρκικές στολές, με δακρυγόνα εισαγόμενα από τη Σερβία και γκλοπ από την Ελλάδα. Ενώ εμείς είμαστε οι σκλάβοι που τρώμε ξύλο».

Πηγή: himara.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr