Η Τουρκία εξακολουθεί να συνεχίζει την αποστολή όπλων στη Λιβύη, καθώς δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα με όπλα και πυρομαχικά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι πηγές ανέφεραν στο «Al-Ain News», την Πέμπτη, ότι η Άγκυρα έστειλε δύο τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα την Τετάρτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά, τα οποία εκφορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μιτίγκα.

Ο οπλισμός θα κατευθυνθεί στις μονάδες πρώτης γραμμής που βρίσκονται έξω από την Σύρτη και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο και στην βάση της Αλ Ουατίγια για να την προστατεύσουν μετά την καταστροφική επίθεση πριν από λίγες ημέρες κατά την οποία καταστράφηκαν τα τουρικκά α/α συστήματα και σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το φορτίο μεταφέρθηκε τη νύχτα στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, προς τα Δυτικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Itamil Radar”, που ειδικεύεται στις στρατιωτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, παρακολουθήθηκε μια νέα διπλή πτήση τουρκικών αεροσκαφών προς τη Λιβύη.

Ένα Lockheed C-130E (63-13188) και ένα Airbus A400M (16-0055) απογειώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, Λίβυοι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τους δρόμους στην Τρίπολη των στρατιωτικών οχημάτων – τα οποία πιθανόν να μετέφεραν το φορτίο – που κατευθύνονται προς τη Δυτική πλευρά της πρωτεύουσας.

Ακτιβιστές της Λιβύης εικάζουν ότι η αποστολή περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που αποστέλλονται προς το παρόν στη βάση της Αλ Ουατίγια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τεράστιες ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης κατά την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με Navtex, σε 3 διαφορετικές περιοχές, οι οποίες θα φέρουν ειδική ονομασία με συμβολική σημασία.

Πηγή: europost.gr