Εν μέσω τουριστικής περιόδου έκλεισε το αεροδρόμιο της Ικαρίας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι τρεις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από και προς το νησί, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος στον πύργο ελέγχου!

Εκτός από τους τουρίστες του νησιού, εγκλωβισμένοι παρέμειναν και οι πολίτες που είχαν προγραμματίσει σήμερα την αναχώρησή τους για ιατρικούς λόγους ή χειρουργεία αφού ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι άρρωστος.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση της ΥΠΑ, ο δήμαρχος της Ικαρίας Νικόλαος Καλαμπόγιας σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό αφού από το 2011 τον Πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο του νησιού εξυπηρετεί επτά ημέρες την εβδομάδα ο ένας και μοναδικός υπάλληλος. Ο ίδιος μάλιστα καλείται να εξυπηρετήσει και τις έκτακτες πτήσεις και δρομολόγια. «Σε ένα νησί απομακρυσμένο όπως το δικό μας του οποίου η τουριστική κίνηση βασίζεται και στις αεροπορικές συνδέσεις, η μη επαρκής στελέχωση αποτελεί απειλή και υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και κατ’ επέκταση υποβάθμιση και δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας» σημειώνει ο δήμαρχος. Ο ίδιος κάνει έκκληση να προσληφθεί ακόμα ένας υπάλληλος και να μην υπάρξουν «αποσπασματικές λύσεις που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιτείνουν». Όπως τονίζει «η φυσική κόπωση του μοναδικού υπαλλήλου AFIS ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πτήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πτήσεις που ακυρώθηκαν σήμερα θα πραγματοποιηθούν αύριο μετά τη μεταφορά υπαλλήλου από τη Σάμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr