Ιδιαίτερα θετική υποδοχή επιφύλαξε η Διεθνής Αμνηστία στην ανακοίνωση της DC Comics ότι ο Τζόναθαν Κεντ, γιος του Κλαρκ Κέντ και της Λόις Λέιν θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος ως αμφιφυλόφιλος.

«Στο νέο βιβλίο, ο Superman έχει σχέση με τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Jay Nakamura. Ο Superman ήταν μέχρι σήμερα μια οικεία αρχετυπική φιγούρα λευκής και straight αρρενωπότητας. Καλωσορίζουμε την αλλαγή και ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες!» τονίζει σε ανάρτησή της η Διεθνής Αμνηστία.

Ο Τζον Κεντ, γνωστός ως «ο Υπεράνθρωπος της Γης», θα εμφανιστεί στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, «Superman: Son of Kal-El #5» ως πρωταγωνιστής σε μια ρομαντική σχέση με τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα.

Η απόφαση αποτελεί παράδειγμα της κίνησης των εκδοτών κόμικ να επεκτείνουν την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις σελίδες τους.

Άλλωστε τον Αύγουστο, η DC δημοσίευσε ένα τεύχος στο οποίο ο Tim Drake – γνωστός και ως Robin, ο πιστός βοηθός του Batman – εμφανίστηκε επίσης ως αμφιφυλόφιλος.

Κειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5» είναι ο Tom Taylor ενώ τα σκίτσα επιμελήθηκε ο John Timms.

Στο τεύχος, ο γιος του Σούπερμαν, ο Τζον Κεντ, αφού ολοκληρώσει την αποστολή του να σώσει τον κόσμο θα βρει την αγάπη στο πρόσωπο του Τζέι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr