Αισθήματα έντονης δυσφορίας, έως και αγανάκτησης, έχει προκαλέσει στα Μακεδονικά Σωματεία, εντός και εκτός Ελλάδας, η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, σε σχέση με τα όσα υποστήριζε στο παρελθόν ως αντιπολίτευση!

– διαφ. –

Ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί της Ν.Δ, έστω και διστάζοντας στην αρχή, βγαίνουν μπροστά και δείχνουν να ‘προσαρμόζονται’ στις νέες ‘συνθήκες της εξουσίας’ και να αλλάζουν την στάση τους απέναντι στα Σκόπια.

Τώρα, ήρθε η σειρά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο παρελθόν -είναι αλήθεια- είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών και για την αναγνώριση των Σκοπίων, από την Ελλάδα, με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Ο Άδωνις, λοιπόν, με νεότερες δηλώσεις του υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι: «όταν μιλάω ως Υπουργός σέβομαι τη Συμφωνία, άρα μιλάω για την “Βόρεια Μακεδονία”». Ο Γιώργος Παπαδάκης μάλιστα, τον χαρακτήρισε «πολιτικό Ιανό»!

Ποιός, όμως, είναι ο Ιανός; Ο Ιανός είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων και απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr