Ο εξπερ των κλοπών που με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις άνοιγε μέσα σε λίγα λεπτά πανακριβα αυτοκίνητα με τα πιο υψηλά συστήματα ασφαλείας, έπεσε στα χέρια του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 39χρονος έβαζε στο μάτι και χτυπούσε κυρίως BMW X5, αλλά και άλλα πανάκριβα μοντέλα της ίδιας εταιρείας, όπως επίσης και Mini Cooper, τα οποία τα άρπαζε ακόμη και απο γκαραζ. Βέβαια, φρόντιζε να κατοπτεύει μέρες πριν και την ώρα που πήγαινε να τα κλέψει, έφτανε στα σημεία χρησιμοποιώντας πάντα ταξί.

Το απίστευτο είναι οτι τα αυτοκίνητα τα έσπρωχνε σε δουλεμπορικά κυκλώματα για να μεταφέρουν με Mini Cooper και BMW τους παράνομους μετανάστες. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ έχουν βρεθεί συνολικά 9 οχήματα, τα οποία και επεστράφησαν στους κατόχους τους. Η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ωστόσο οι πληροφορίες λένε οτι ενέχεται σε περισσοτερες απο 100 περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι αστυνομικοι πέρασαν χειροπέδες και σε εναν 26χρονο συνεργό του και αναζητούν τον οδηγό ταξί και ένα ακόμη μέλος της ομάδας.

Απο την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατα Ιδιοκτησίας, του λεγόμενου Διαρρηκτων της Ασφάλειας Αττικής, από τις αρχές του μηνός Ιουλίου 2020, υπήρξε έξαρση στις κλοπές πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, για την αφαίρεση των οποίων απαιτείται προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός και εξειδικευμένες γνώσεις. Κατόπιν τούτου, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση σπείρας που προέβαινε στις κλοπές.

Η κινηματογραφική δράση της συμμορίας
Όσον αφορά στη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήσης εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα αφαιρούσαν.

Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Ακολούθως, αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών, τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια. Βρέθηκαν μετά από έρευνες και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ. Επιπρόσθετα, ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων. Οι δύο, μη συλληφθέντες κατηγορούμενοι, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr