Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι δύο παιδιών στην Πενσιλβανία, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν ένα 13χρονο αγόρι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 9χρονο αδερφό του, ενώ έπαιζαν κλέφτες και αστυνόμους.

Στον Μπράιντεν Λιρόι Ράιτ δεν αναγνωρίστηκε δικαίωμα εγγύησης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και επίθεση δεύτερου βαθμού, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο έφηβος είπε στους αστυνομικούς ότι πήγε να πάρει τα δύο εννιάρια περίστροφα που είχε ο πατέρας του στον καναπέ για να τα χρησιμοποιήσουν στο παιχνίδι. Στη συνέχεια θύμωσε με τον μικρότερο, επειδή δεν υπάκουε στις εντολές του στο παιχνίδι, έβαλε το ένα περίστροφο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του αδερφού του, ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και έβλεπε βίντεο στο YouTube, και τράβηξε τη σκανδάλη. Όταν πλέον διαπίστωσε τι είχε γίνει, πήγε το περίστροφο πάλι στον καναπέ και κάλεσε ασθενοφόρο, για να δηλώσει μια… πτώση.

Ο 9χρονος εντοπίστηκε να αιμορραγεί ακατάσχετα και να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή. Οταν ο πατέρας κλήθηκε να εξηγήσει γιατί είχε δύο όπλα γεμάτα σε τόσο εύκολα προσβάσιμο σημείο, ενώ στο σπίτι υπήρχαν παιδιά, είπε ότι το έκανε για λόγους… ασφάλειας του σπιτιού.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του παιδιού προκαλούν οργή, καθώς κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του, του είχε μάθει πως να χρησιμοποιεί όπλο.

Η δίκη του 13χρονου θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή: europost.gr