‘Βράζει’ στην κυριολεξία ο κορωνοϊός γύρω μας! Ειδικοί επιστήμονες, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή το europost.gr, παρουσιάζουν μια ζοφερή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας, πολύ χειρότερη από αυτή, που εμφανίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλά άγνωστα και ‘αδέσποτα’ κρούσματα είναι αυτό, που προέκυψε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε σε επιβάτες τουριστικής πτήσης από την Μύκονο προς την Κύπρο: Σε μια μόνο πτήση, λοιπόν, βρέθηκαν 17 κρούσματα κορωνοϊού! Ήταν όλοι ασυμπτωματικοί και προερχόντουσαν από την ‘μαύρη τρύπα’ της Μυκόνου όπου -παρά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν- φαίνεται ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης ακόμα.

– διαφ. –

Παρόμοια εικόνα εμφανίζεται και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με βαρύτατα ιικά φορτία να μεταφέρονται από δημοφιλείς θερινούς προορισμούς, προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς οι παραθεριστές επιστρέφουν στον τόπο κατοικίας τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κορυφώνεται η αγωνία των αρμοδίων κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι βλέπουν από μέρα σε μέρα να αυξομειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και -αργά αλλά σταθερά- να αυξάνεται (δυστυχώς) και ο αριθμός των θανάτων. Παρά ταύτα, η ομάδα των ειδικών με την οποία είναι σε διαρκή επικοινωνία το europost.gr επιμένει ότι δεν έχει χαθεί ακόμα ο έλεγχος και αν η κυβέρνηση χειριστεί προσεκτικά το θέμα των σχολείων τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν στην πορεία.

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr